Miten turkulaiset IT-ammattilaiset vaihtavat työpaikkaa? —  Katso graafi

Mistä lähdetään ja mihin mennään?

Graafissa yrityksen omalla värillä väritetyt janat esittävät yrityksestä lähteneitä henkilöitä.

Jos graafi ei lataudu, katso se täältä.

Raporttiin käytetty raaka data on luettavissa täältä.

Miten raportti on toteutettu?

Idention vanhempi ohjelmistokehittäjä Sami Suo-Heikki on selvittänyt käyttäen Linkedinin avointa dataa, miten IT-ammattilaiset vaihtavat työpaikkaa Turun alueella. Linkedin tarjoaa mahdollisuuden etsiä henkilöitä nykyisen ja entisen työpaikan perusteella sekä samalla rajoittaa haku tiettyyn kaupunkiin. Haut suoritettiin manuaalisella haulla. Manuaalisen haun aikana on suodatettu tulokseen mukaan ainoastaan työntekijöiden viimeisin työpaikan vaihto. Graafi ei siis esitä siirtymisiä, joissa työntekijä on myöhemmin uudestaan vaihtanut työpaikkaa tai asuinpaikkakuntaa.

Selvityksessä käytetyt yritykset ovat valittu Idention Meet Turun IT-talot podcast-sarjasta. Hakukriteereillä rajoitettiin työntekijän nykyiseksi sijainniksi Turku. Haussa on myös manuaalisesti suodatettu näkymään ainoastaan henkilöiden viimeisin työnantajan vaihto.

Graafissa yrityksen omalla värillä väritetyt janat esittävät yrityksestä lähteneitä henkilöitä.

Huomio: Linkedinin autocomplete-hakukentät olivat oletettua kömpelömmät ja tiettyjä yrityksiä ei löytynyt sitä kautta. Kyseiset yritykset ovat jätetty pois raportista.

Mitä seuraavaksi?

Raportti on jatkoa vastaavalle Näin Turussa IT-ammattilaiset vaihtavat työpaikkaa raportille viime vuodelta. Molemmat raportit sisällyttävät tiedon työntekijöiden vaihtuvuudesta koko ajalta. Vuoden 2020 lopulla on tarkoitus julkaista raportti, missä käy ilmi ainoastaan kyseisen vuoden vaihtelevuus.

Kirjoittaja

Sami Suo-Heikki

Ohjelmistokehittäjä

Kategoria


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617