Jimmy Fagerholm – elektroniikasta ohjelmistokehitykseen

Uusi työntekijämme Jimmy Fagerholm pääsi heti Prochat-podcastin tuttuun ”piinapenkkiin”. Joonas ja Julius haastattelivat Jimmyä – kuitenkin rennoissa tunnelmissa.

Mistä kaikki lähti? Miten kiinnostuit IT-alasta?

– Kiinnostuin lapsena elektroniikasta ja siihen liittyvästä rakentelusta isäni myötä. Yläasteen jälkeen menin ammattikouluun ja tein siellä elektroniikka-asentajan opinnot. Olin pari vuotta työelämässä ja totesin, että en tule tekemään sitä loppuelämääni. Lähdin katsomaan tarjontaa ja silloin bongasin tietotekniikan.

Entä miten pääsit koodauksen pariin?

– Ensimmäiset koodirivini hakkasin ammattikoulussa. Ensimmäisenä vuonna tehtiin Assemblya, siitä rakennettiin C-pohjaa ja C++. Loppuvaiheessa tuli vielä webbidevausta. Kaikkia oli kyllä siistiä tehdä. Viime vuosina olen tehnyt enimmäkseen pelkästään webbiä. Se tuli vahvemmin kuvioihin tässä yliopiston aikoina.

Miten työskentely Identiolla on alkanut?

– Innolla mennään eteenpäin ja ensimmäinen asiakasprojekti on käynnissä. Se on mennyt hyvin ja nopeasti eteenpäin. Olen ymmärtänyt, että ensin tehdään vähän pienempiä projekteja ja saadaan sitä kautta vaihtuvuutta ja ylläpidetään oppimista.

Minkälaiset teknologiat ovat sinulle omimpia ja minkälaista osaamista tuot tiimiimme?

– Sitten, kun Joonas löytää meille Assembly-projektin, niin voin siihen ryhtyä.

– Jos mennään takaisin webbidevaukseen, niin Pythonia on tullut harrastettua nyt aika monta vuotta. Django on ehkä sellanen, mitä talossa jo onkin, mutta sitä osaamista minulta löytyy aika hyvin. Java Full Stackia olen tehnyt pari vuotta nyt ammattilaisena.

– Viimeiset vuodet ovat menneet enemmän pilviteknologioiden parissa. Azure-sertifikaatti löytyy ja AWS on toinen teknologia, josta löytyy osaamista. Pythonin kanssa olen värkkäillyt aika paljon tekoälyä – lähinnä omia projekteja.

Sinulla on ollut mielenkiintoinen tekoälyprojekti. Kertoisitko siitä?

– Aloin noin kolme vuotta sitten tekemään yhtä projektia. Sillä ei ole oikeastaan vielä nimeä, koska se ei ole valmis. Ajatuksena oli kuitenkin, että ihminen voisi ottaa kuvan sienestä ja hänelle kerrottaisiin, että voiko kyseisen sienen syödä. Siihen oli kova into alussa ja sain ihan hyviä tuloksia. Jossain vaiheessa huomasin, että jos tulos on että 55% todennäköisyydellä et kuole, niin ei se varmaan ole kovin luotettava. Vai uskaltaako sen sitten antaa isovanhemmille, ja kehottaa lähtemään sienimetsään?

Minkälaisia urahaaveita sinulla on?

– Teknologiat kasvavat ja uutta tulee joka päivä. Vaikea sanoa, että mitä on 50 vuoden päästä, mutta isompaa projektia olisi kivaa päästä pyörittämään jossain vaiheessa. Jos heitän hatusta, niin olisi makeeta päästä tekemään Lead Developerin tai DevOps-asiantuntijan hommaa n. 10 hengen tiimissä.

Minkä alan asiantuntijoiden kanssa haluaisit työskennellä?

– Olisi kivaa päästä projektiin, joka liittyisi jotenkin hyvän tekemiseen. Saisi annettua yhteiskunnalle takaisin jotain hyvää. Tykkään tosi paljon olla luonnossa ja urheilla, joten luontoon liittyen olisi kiva kehittää jokin sovellus.


Podcast-jaksossa kuullaan lisää siitä, mitä Jimmy on rakennellut elektroniikan saralla kotona, sekä kolmikon valistuneet arvaukset siihen, miksi Turussa on merkittävän paljon vahvaa Django-osaamista. Kuuntele jakso tästä.

Tervetuloa tiimiin Jimmy!

Kirjoittaja

Erika Bergström

Copywriter

Kategoria


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top