Hei ohjelmistokehittäjä, sinua ja osaamistasi arvostetaan

Idention ohjelmistokehittäjä Topi Salonen

Nimi: Topi Salonen
Työnkuva: Ohjelmistokehittäjä

Mitä kaikki eivät tiedä sinusta?

Ennen kuin lähdin opiskelemaan tietotekniikkaa ja tavoittelemaan ohjelmistokehittäjän uraa, harkitsin uraa grafiikan puolella. Olen aina pitänyt piirtämisestä, vaikka piirtämisen määrä onkin iän myötä vähentynyt. Opintojeni aikana pääsin hyödyntämään taitojani toimimalla useamman vuoden yliopiston järjestötoiminnassa graafikkona. Suunnittelin haalarimerkkejä, julisteita ja muuta promomateriaalia kaikenlaisiin opiskelijatapahtumiin.

Ymmärsin vasta työurani alussa miten luova ala ohjelmistokehitys oikeasti on. Erityisesti käyttöliittymien ja käytettävyyden parissa työskennellessä huomaa, kuinka paljon graafisesta silmästä on hyötyä. Nautinkin erityisesti fronttipuolesta, koska sitä kehittäessä näkee parhaiten oman kädenjäljen.

Mikä oli ratkaisevaa siinä, että päätit lähteä mukaan Identioon?

Tähän vaikutti vahvasti se, että tunsin identiolaisia jo ennestään. Olin kuullut verkostojeni kautta paljon hyvää. En ole aiemmin tehnyt konsultin töitä ja se houkutteli minua. Aiemmissa työpaikoissani tein aina samaa projektia ja vastuullani oli laajasti erilaisia asioita. Koen, että projektien mahdollinen vaihtuvuus ja isommissa projekteissa toimiminen kehittävät osaamistani.

En hakenut Idention lisäksi töihin muihin yrityksiin – tämä tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Mikä ajaa sinua eteenpäin työssäsi?

Uusien asioiden oppiminen. Se on mielestäni tärkeää. Toinen on se, että näkee oman kädenjälkensä. Tuntuu hyvältä, kun on saanut valmiiksi jonkin uuden ominaisuuden, joka näyttää hyvältä, toimii moitteitta ja jonka käyttäminen tuntuu luontevalta.

Usein käyttäjiltä tuleva palaute on negatiivista, kun jokin tuotteen tai palvelun ominaisuus ei toimi oikein tai tarkoituksenmukaisesti. Meillä on erikseen Slack-kanava, johon jaetaan saamamme positiiviset palautteet. Se on mukavaa, että positiiviset kommentit saavat myös huomiota. Tärkeintä on, että sovelluksen käyttäjät ovat tyytyväisiä.

Mitä haluaisit sanoa tuleville työkavereillesi?

Kun aloitin itse työt Identiolla, minulle oli jo siinä vaiheessa löydetty kaksi sopivaa projektia. Sinun ei tarvitse lähteä tekemään sellaista projektia, joka ei tunnu hyvältä.

Sinulle ja osaamisellesi löydetään juuri oikeanlainen projekti.


Oletko kiinnostunut Identiosta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat.

Kirjoittaja

Erika Bergström

Copywriter

Kategoria


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top