Näin sinusta pidetään huolta Identiolla – 9+1 työsuhde-etua

Erika Bergström

24.8.2021 · 3 min

Työsuhde-edut kuvitus

Identiolla on aina haluttu asettaa työntekijöiden hyvinvointi ja jaksaminen etusijalle. Tärkeimpien terveyteen ja turvallisuuteen liittyvien palvelujen ja etujen lisäksi käyttöömme on valikoitunut etuja, joille on selkeästi ollut juuri meidän tiimissämme kysyntää.

Viimeisimpänä etuna saimme kesällä 2021 mahdollisuuden hankkia työsuhdepolkupyörän. Aiheesta on käyty keskustelua aiemmin useampaan otteeseen ja se tuntui luontevalta ja hyvältä juuri meidän tiimillemme.

Listasin tähän julkaisuun tällä hetkellä käytössämme olevat työsuhde-edut.

1

Liikunta- ja kulttuurietu 400€/vuosi

Käytössämme on Edenredin maksukortti, johon etu ladataan vuosittain. Etua nostettiin viime vuonna aiemmin käytössä olleesta 200 eurosta 400 euroon hyvän käyttöasteen ja kysynnän johdosta. Etu tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia harrastamiseen ja virkistävään vapaa-ajan viettoon.

2

Lounasetu 10,2€/työpäivä

Lounasetu ladataan myös Edenredin kortille kuukausittain. Vaikka lounasetu on yksi "tavallisimmista" eduista, sen merkitys on valtavan tärkeä. Lounasetu saa identiolaiset kerääntymään säännöllisesti saman pöydän ääreen vaihtamaan kuulumisia ja nauttimaan ruuasta hyvässä seurassa. Koronapandemian aikana siirryimme käytäntöön, jossa lounasedun voi ottaa myös rahana. Tämä päätös perustui siihen, että monet meistä kokkailevat itse ateriansa etätyöpäivinä.

3

Vapaasti valittavat laitteet ja lisenssit

Emme tingi työvälineistä ja työn mielekkyydestä. Jokainen identiolainen saa valinta ennen työsuhteen alkua itselleen mieluisimmat laitteet läppäristä ja puhelimesta vastamelukuulokkeisiin. Lisäksi Identio tarjoaa työssä tarvittavien ohjelmistojen lisenssit sekä työntekijöiden puhelinliittymät.

4

Työterveys ja vapaa-ajan tapaturmavakuutus

Työterveyspalvelumme löytyvät tällä hetkellä Mehiläisestä, jonka digiklinikka mahdollistaa yhteydenoton matallakin kynnyksellä. Mehiläinen huolehtii identiolaisista kokonaisvaltaisesti ja auttaa tarvittaessa sekä fyysisen että henkisen hyvinvoinnin haasteissa.

Työterveyden lisäksi jokaiselle identiolaiselle otetaan heti työsuhteen alussa vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

5

Työsuhdepolkupyörä

Työsuhdepyöristä on keskusteltu tiimin kanssa jo aiemmin ja kiinnostuksen kasvettua viime aikoina etu otettiin käyttöön myös Identiolla. Työsuhdepyörä on työnantajalle vaivaton ja työntekijälle edullinen tapa hankkia itselleen polkupyörä niin työmatka- kuin vapaa-ajankin käyttöön. Identiolaiset ovat innostuneet pyöräilemään yhdessä myös vapaa-ajalla, joten pyörille on ollut aitoa kysyntää. Kun arkiliikunta lisääntyy ja hyvinvointi kasvaa, kaikki voittavat.

6

Vapaat työajat

Meillä jokainen voi päättää oman työnsä vaatimusten puitteissa omista työajoistaan. Asiakasprojekteissa aikatauluista sovitaan tietysti yhdessä asiakkaan kanssa, mutta muutoin työnsä voi hoitaa parhaaksi katsomaansa aikaan joko toimistolla, asiakkaan tiloissa tai etänä.

7

Tiimi-illat

Järjestämme säännöllisesti tiimi-iltoja, joihin kuuluu hyvä ruoka, erilaiset aktiviteetit ja mukava yhdessäolo. Tiimi-iltojen merkitys kasvaa entisestään etätyön lisääntyessä. Meille on tärkeää, että jokainen tuntee kuuluvansa porukkaan ja tällaiset iltamat ovat erinomainen tapa panostaa yhteisöllisyyteen.

Pandemia-aikana säännöllisyydestä ja perinteisestä illanviettomallista on jouduttu hieman tinkimään, mutta odotamme innolla taas normaalimpaa arkea.

8

Infrapunasauna

Kukapa ei nauttisi pienestä hengähdyshetkestä miedoissa "löylyissä" työpäivän yhteydessä? Infrapunasauna toimii Turun toimistolla työpäivien aikana tarvittaessa myös kokouskoppina, mutta sen lämpöön voi istuutua halutessaan koska vain. Saunahetken äänimaailmaksi voi bonuksena valita lähes meditatiivisen nauhoitteen, jossa toimitusjohtajamme Joonas on omassa elementissään.

9

Virvokkeet ja välipalat

Pidämme yhdessä huolta siitä, että toimistojemme jääkaapeista ja coolereista löytyy virvokkeita työpäivien ajaksi. Lisäksi keittiöstä voi silloin tällöin leijailla herkullisia tuoksuja, kun tarjolla on pientä naposteltavaa, yhteistä aamupalaa tai vaikkapa herkullisia korvapuusteja.

10

Puuttuuko listasta etu, joka saisi sinut viihtymään ja voimaan paremmin?

Sen paikka voisi olla tässä. Sitä odotellessa voisimme sanoa, että Identiolla etsitään aina parhaita ratkaisuja tiimin viihtyvyyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Siksi kaikkiin uusiin ajatuksiin ja tuoreisiin ideoihin suhtaudutaan avoimin mielin.