Turun virallisen kaupunkieläimen titteli jaettiin uudestaan – tutulla paikalla komeilee nyt IT-alan yrityksen maskotti

Idention Idis istuu Posankan paikalla

Idention brändilähettiläs Idis sai kunniatehtävän ja istuu nyt tutussa lokaatiossa Turussa, Helsingintien varressa, Holiday Club Caribian edustalla. Aiemmin kyseisellä paikalla on totuttu näkemään vaaleanpunainen Posankka-patsas. Idis tunnetaan yleensä turkoosista väristään, mutta vaalenanpunainen sävy on Idention kunnianosoitus Posankkaa kohtaan.

Virallisen kaupunkieläimen vaihto ei ollut mikään itsestäänselvyys, sillä Posankka tunnetaan yhtenä kaupungin rakastetuimmista hahmoista. Posankka on Alvar Gullichsenin suunnittelema teos ja sen kerrotaan olevan marsipaanipossun ja kumiankan lapsi. Idiksen taustatarina ei ole edes Idention tiedossa, mutta sen huhutaan syntyneen munasta, joka löydettiin muutama vuosi sitten Turun Kakolanmäeltä Funikulaarin rakennustyömaalta. Munan alkuperästä ei ole tietoa.

Turun kaupunki päätti tehdä poikkeuksellisen ratkaisun nimittäessään Idention brändilähettilään Idiksen tähän korkealle arvostettuun kaupunkieläimen asemaan. Syy tähän ei ollut missään nimessä itse Posankassa, vaan keskiöön nousivat ensisijaisesti Posankan lähestyvä eläkeikä sekä Idention rakkaus kotikaupunkiaan kohtaan ja verrattain pienen yrityksen suuri vaikuttavuus koko Turun kaupunkiin. Turun kaupunkieläinvaltuusto päätti viime viikkoisessa kokouksessaan, että Idikselle on annettava ainakin väliaikaisesti mahdollisuus komeilla kunniapaikalla.

Kaupunkieläinvaltuuston puheenjohtaja kommentoi tapahtumia:
”Näimme tilanteessa enemmän mahdollisuuksia kuin haasteita. Tiedämme, että kaupunkilaiset ovat kiintyneet Posankkaan, mutta olen varma, että Idis tulee myös lunastamaan kaikki odotukset. Identio on läsnäolollaan tuonut kaupunkiin paljon osaamista, tunnettuutta ja iloa. Identio on yksi kaupungin nopeimmin kasvavista yrityksistä ja heidän brändilähettiläänsä on jo nyt monien turkulaisten suosiossa. Emme voineet jättää tällaista menestystarinaa huomioimatta.”

Kaupunkieläimen vaihto suoritettiin perjantain vastaisena yönä. Sopimus Idiksen toimesta uutena kaupunkieläimenä on toistaiseksi voimassaoleva. Posankka sai vihdoin mahdollisuuden nauttia sille luonnollisesta elinympäristöstä ja lipuu nyt myötävirran mukana pitkin Aurajokea.

”Viime vuonna suunnittelimme tavoitteitamme vuodelle 2022. Ajattelimme silloin, että haluamme Idention näkyvän isosti Turun katukuvassa. Kun mahdollisuus tähän kunniatehtävään avautui, emme voineet kieltäytyä siitä. Seuraava askel näkyvyydelle voisi olla esimerkiksi Identio Towerin rakennuttaminen keskustan tuntumaan”, Idention toimitusjohtaja Joonas Korgan summaa.

Kirjoittaja

Erika Bergström

Copywriter

Kategoria


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top