Idention Tech afterwork – itsensä haastamista matalalla kynnyksellä

Idention Tech afterwork sai alkunsa marraskuussa 2020. Saman syksyn Career development -keskustelukierroksen aikana havaittiin tarve matalan kynnyksen foorumille, jossa ohjelmistokehittäjät voisivat keskustella ohjelmoinnista ja teknologiasta.

Idention Tech afterwork järjestetään joka toinen viikko ja se yritetään pitää kevyenä – usein maksimissaan tunnin mittaisena. Aikataulu ei tietenkään ole kiveen hakattu ja joskus aihe imaisee sisäänsä keskustelun jatkuessa mielenkiintoisena. Tech afterwork on osallistujille vapaaehtoinen ja tapahtuman luonne on hyvin rento. Erilaisiin aiheisiin voi syventyä virvokkeiden äärellä ja osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyksin. Konsepti elää jatkuvasti osallistujiensa mukana.

Yhteistä tekemistä teknologian äärellä

I loved it. Overall I love the knowledge-sharing process and it is always interesting to do it with coworkers. Also, one thing that I loved about last tech afterwork is that it contained real project’s examples and wasn’t plain presentation and usual stuff which can be easily found in Google.

– Armine, Software Engineer

Idention tiimistä löytyy monipuolista kokemusta ohjelmistoprojekteista teknologioista. Tällä alalla on kuitenkin aina varaa kehittää itseään ammatillisesti. Tech afterwork tarjoaa alustana mahdollisuuden esitellä omia harrasteprojektejaan, käydä läpi omassa työssä vastaan tulleita haasteita ja onnistumisia tai esitellä muille itseään kiinnostavia aiheita teknologian ympärillä.

Afterworkeissä on käyty läpi mm. tietokantoja sekä ohjelmointikieliä ja -kirjastoja.

Spesifimpiä käsiteltyjä teemoja ovat olleet mm. Redis (in-memory tietokanta), sen toiminta ja hyödyntäminen asiakas- tai harrasteprojekteissa sekä leikkimielinen CSSBattle, jossa mitattiin, kuka pystyi replikoimaan valitun kuvan mahdollisimman vähillä kirjaimilla.

Aiheita ja tapoja on siis ollut monia, mikä on tuonut omat mausteensa Tech Afterworkien sisältöihin. Tärkeintä tapahtumassa on kuitenkin rento yhdessä tekeminen ja työkavereilta oppiminen.

Panostus yhteiseen hyvään

Identiolla on muutama keskeinen ohjelmistokehittäjä, jotka ovat antaneet omaa aikaansa tapahtumien järjestämiselle ja esitysten valmistelulle.

Konsepti on tuntunut arjessa hyvältä matalan kynnyksen toiminnalta eikä se ole kuormittanut ketään liikaa. Tech afterwork on kerännyt myös kiitosta osallistujilta.

Kiitos tekkiaftereista slack ss

Kirjoittaja

Erika Bergström

Copywriter

Kategoria


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top