Hei ohjelmistokehittäjä, uskalla poistua mukavuusalueeltasi

Idention ohjelmistokehittäjä Santeri Vairio katsoo ohi kamerasta ja hymyilee.

Nimi: Santeri Vairio
Työnkuva: Ohjelmistokehittäjä

Mitä kaikki eivät tiedä sinusta?

Meripartio on ollut osa elämääni ihan lapsesta asti. Se on partion muoto, jossa maapartiotoiminnan lisäksi vietetään aikaa vesillä mm. purjehtien. En ole enää aktiivisesti mukana viikkotoiminnassa, mutta olen saanut harrastukselta elämäni aikana niin paljon, että haluan nyt antaa nuoremmille takaisin. Purjehdus on kallista ja tämä on harrastus, jonka kautta pääsee nauttimaan purjehduksesta edullisemmin. Tällä hetkellä olen purjehdustoiminnasta vastaava kippari eli käyn lasten ja nuorten kanssa purjehtimassa ja autan veneiden huollossa. Olen mukana sen verran kuin arjessani ehdin ja menen auttamaan kun apukäsiä tarvitaan. Osallistuimme myös yhtenä vuonna Tall Ships Races -tapahtumaan ja se oli yksi hienoimmista kokemuksistani. Harrastuneisuuteni myötä olen päässyt myös viemään työkavereitani purjehtimaan. Se on ollut mukavaa.

Tähän on vielä pakko mainita toinen asia, jota en itsekään tiennyt itsestäni ennen Identiota ja vuosittain Suomessa ajettavaa Kilometrikisaa. Kilometrikisan myötä löysin pyöräilyn ja innostuin siitä. En olisi ikinä uskonut, että voisin tykästyä kestävyyslajiin.

Mikä oli ratkaisevaa siinä, että päätit lähteä mukaan Identioon?

Kiinnostus Identiota kohtaan heräsi kun juttelin jouluristeilyllä kavereideni kanssa, jotka työskentelivät ohjelmistokehittäjinä Identiolla. Tämä tapahtui varmaan jo vuotta ennen kuin aloitin Identiolla. Minua houkutteli ajatus vielä aika nuoresta yrityksestä ja siitä, että omalla tekemiselläni voisi olla aidosti vaikutusta yrityksen kasvuun ja kehitykseen.

Nuoressa yrityksessä mikään ei ole vielä niin vakiintunutta. Ei kulttuuri, toimintatavat tai mikään muukaan. Ja pitää myöntää, että onhan se iso plussa jos tuntee ennestään muita työntekijöitä.

Mikä ajaa sinua eteenpäin työssäsi?

Jatkuva uusien asioiden oppiminen on ehdottomasti tärkein asia. Joskus samojen asioiden toistaminen voi alkaa pitkästyttää, mutta kiinnostukseni herää aina kun työhöni tulee jotain uutta, kuten uusi teknologia. Pienetkin muutokset riittävät.

Olen tehnyt nyt samaa projektia useamman vuoden. Minulla kävi tuuri siinä, että olen tullut kyseiseen projektiin mukaan niin alkuvaiheessa, että olen päässyt tekemään kaikenlaista. Työnkuvani on laaja ja se mahdollistaa minulle paljon. Siksi olen viihtynyt tässä projektissa enkä ole kokenut kaipaavani vaihtelua uuden projektin muodossa.

Voisin kiteyttää, että tärkeintä itselleni ovat vaihtelevat työt, joiden parissa oppii uutta.

Mitä haluaisit sanoa tuleville työkavereillesi?

Mieleeni tulee heti se, miten monipuolinen softa-ala on. Kokeneille ohjelmistokehittäjille se on varmasti aika itsestäänselvää, mutta uran alussa sitä ei välttämättä hahmota. Minulla itsellänikin kesti hetken aikaa ymmärtää, miten paljon rooleja tällä alalla on ja kuinka erilaisia asioita projekteissa pääsee tekemään. Vasta kun olin itse kokeillut erilaisia rooleja, löysin ne asiat, joista huomasin olevani aidosti kiinnostunut. Vaihtoehtoja on niin paljon, että vain tekemällä voi löytää sen mistä nauttii eniten. Siksi erilaisiin mahdollisuuksiin kannattaa tarttua avoimin mielin. Joskus ne asiat voi löytää jopa saman projektin sisältä.

Kokeneempiakin ohjelmistokehittäjiä haluan rohkaista kokeilemaan erilaisia rooleja. Mistä voit tietää, työskenteletkö sinulle mieluisimmassa roolissa, jos et ole koskaan kokeillut mitään uutta?


Oletko kiinnostunut Identiosta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat.

Kirjoittaja

Erika Bergström

Copywriter

Kategoria


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top