Hei ohjelmistokehittäjä, teet merkityksellistä työtä

Idention ohjelmistokehittäjä Miika Peltotalo

Nimi: Miika Peltotalo
Työnkuva: Ohjelmistokehittäjä

Mitä kaikki eivät tiedä sinusta?

Olen kiinnostunut monista asioista ja selvittelen paljon kaikennäköistä. Luen esimerkiksi paljon artikkeleja maailmanpolitiikasta ja muodostan sitä kautta mielipiteitä. Sen myötä osaan keskustella monenlaisista ajankohtaisista asioista. Wikipedialimboja tulee siis tehtyä jonkin verran. Käyn lueskelemassa asioita laidasta laitaan ja kiinnostun, kun joku esittää jonkin väitteen tietystä asiasta. Haluan pureutua aiheeseen tarkemmin.

Etsin luonnollisesti tietoa myös monista työhöni liittyvistä asioista. Huono puoli siinä on, että tiedonhaku voi lähteä väärille raiteille niin, että pian se ei liitykään enää työhön. Silloin joutuu palauttamaan fokuksen itse tekemiseen.

Mikä oli ratkaisevaa siinä, että päätit lähteä mukaan Identioon?

Minut otettiin töihin aika varhaisessa vaiheessa ja intoa oli ehkä vielä vähän enemmän kuin osaamista. Minulla ei ollut vielä kovin paljoa kokemusta projektiosaamisesta tai IT-alan yrityksistä. Yliopistolla olin koodannut kuitenkin paljon ja sen lisäksi olin tehnyt erilaisia vapaa-ajan projekteja. Olin keskittynyt pitkälti opintojen edistämiseen.

Identiolaisten rentous tempaisi heti mukaansa ja työhaastatteluni oli aika erilainen kuin odotin – todella mukava kuitenkin. Se teki vaikutuksen ja pian olimmekin yhdessä aamulenkeillä. Se oli hyvä tapa yhdistää juoksuharrastus työntekoon. Koin myös, että minuun luotettiin paljon heti alussa, vaikka kokemusta ei ollut vielä niin paljon. Tilanne muistutti ensimmäisiä vuosiani opisiskelijayhdistyksen hallituksessa, kun uutta opittavaa riitti niin paljon kuin jaksoi vain opetella ja tehdä.

Mikä ajaa sinua eteenpäin työssäsi?

Minua kiinnostaa paljon maailmanpolitiikka ja se, miten eri valtioilla on tietty kilpailukyky. Digitaalisissa palveluissa kiinnostun etenkin siitä, että pystyn ohjelmistokehittäjänä tuottamaan tietynlaista kilpailuetua yrityksille ja valtiolle. Digitaalinen infra voi olla toimintakriittistä, ja on monia digitaalisia palveluja, kuten vero- ja tunnistautumispalveluja, jotka luovat tietynlaista kilpailukykyä muihin valtioihin nähden.

IT-alalla on hienoa se, että pystyy tekemään tällaisia asioita, jotka toivon mukaan helpottavat ja suoraviivaistavat toimintaa. Se kuitenkin vaatii, että yritys jolle palvelua kehitetään, on myös valmis muuttamaan prosessejaan. Niin ei voida toimia, että väännetään rautalangalla prosessit ja ohjelmisto yhteen. Organisaatio ja ohjelmisto on saatava pelaamaan yhdessä ja kompromisseja on tehtävä. Se on myös muutoksen johtamista.

Sijoittamisen kautta olen myös tutustunut erilaisiin yrityksiin. On hauskaa, miten paljon koodaamalla voi vaikuttaa yrityksen toimintaan. Fuusioissa on esimerkiksi mielenkiintoista, miten ohjelmistot voidaan sovittaa toimimaan yhdessä.

Mitä haluaisit sanoa tuleville työkavereillesi?

Kannattaa pitää kiinni rennosta tekemisestä. Joskus saattaa tulla vastaan tilanne, jossa työ muuttuu stressaavaksi. Jos työnteko alkaa olla väkisin vääntämistä, kannattaa kertoa asiasta työkaverille ja jutella asioita läpi. Siihen voi aina kannustaa enemmän. Teemme kuitenkin aika pitkällä kantamalla ihmisille palveluja.


Oletko kiinnostunut Identiosta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat.

Kirjoittaja

Erika Bergström

Copywriter

Kategoria


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top