Hei ohjelmistokehittäjä, osaat enemmän kuin uskotkaan

Idention ohjelmistokehittäjä Niko Kaartinen.

Mitä kaikki eivät tiedä sinusta?

Minulla on välillä aika vahva huijarisyndrooma. Se on läsnä melkeinpä viikottain ja huomaan pohtivani välillä, että milloin joku huomaa, etten osaa tehdä työtäni. Aina lopulta huomaan, että en olekaan niin kyvytön.

Tällaiset ajatukset toistuvat haastavissa ongelmanratkaisutilanteissa. Kun olen pidempään jumissa, minulle tulee olo, että minun kokemuksellani asia olisi pitänyt saada jo ratkaistua. Vielä hölmömpi olo tulee, jos ratkaisu on kohtalaisen helppo, mutta aivot eivät vain ole olleet oikeassa asennossa. Toinen huijariajatuksia aiheuttava tilanne on, kun joku kertoo minulle asian jota en tiedä. Kyseenalaistan silloin, että miten en ole voinut tietää tätä asiaa aiemmin. Se on absurdia, koska kukaan ei voi osata kaikkea tällä alalla.

Useimmiten saan puhuttua itselleni järkeä. Olen myös kokeillut kirjoittaa ylös saamiani positiivisia palautteita. Vaikeina hetkinä avaan tiedoston ja luen palautteita. Joillekin huijariajatukset voivat olla vaikea. Senior-kehittäjälle on mielestäni myös tärkeää oppia hallitsemaan omia epävarmuuden tunteitaan.

Mikä oli ratkaisevaa siinä, että päätit lähteä mukaan Identioon?

Aiempi työpaikkani oli lähes täydellinen. Halusin löytää saman tyylisen paikan – ja vieläpä mieluummin lähempää Turkua kuin Helsinkiä. Minulla oli pari tuotetaloa, joita harkitsin ja rekrytointiprosessi käynnissä konsulttitaloon. Ajattelin, että konsulttina minulla olisi paremmat mahdollisuudet kehittyä ammatillisesti.

Tiesin pari identiolaista sen hetkisen projektini kautta ja kyselin heiltä lisää yrityksestä. Tutustuin myös nettisivuihin, blogiin ja erilaisiin materiaaleihin ja tajusin, että se näytti siltä, mitä olin kaivannut. Identio vaikutti sopivan kokoiselta ja todella työntekijälähtöiseltä yritykseltä. Isoissa yrityksissä on puolensa, mutta täällä minulla on oma ääni ja se on motivoivaa. En ole yksi ratas koneistossa vaan tärkeä ihminen.

Mikä ajaa sinua eteenpäin työssäsi?

Itsekkäästä näkökulmasta katsottuna minulle on tärkeää saada kehittää omaa osaamistani. Tärkeintä työssäni on kuitenkin se, että projektit ovat merkityksellisiä ja auttavat ihmisiä. Kun tulin Identioon, sanoin heti, että on tiettyjä toimijoita joiden arvoja en allekirjoita. On tärkeää, että saan vaikuttaa omaan työhöni.

Kun tuote tai palvelu on merkityksellinen, se tulee tärkeään käyttöön ja siitä on aidosti apua ihmiselle, se tekee projektista motivoivan. Siihen haluaa käyttää omaa aikaansa ja suoriutua mahdollisimman hyvin.

Mitä haluaisit sanoa tulevalle työkaverillesi?

Epävarmuudet omassa osaamisessasi ovat normaaleja ja niihin kannataa pyrkiä suhtautumaan kevyesti tai vaikka huumorin kautta. Olet oman osaamisesi suhteen varmasti kriittisempi, kuin mitä todellisuus on. Puhu epävarmuuksistasi ja kysy apua. Täällä jokainen voi olla oma itsensä ja jokainen otetaan vastaan sellaisena kuin on.

Yritystä haluan kehua tässä vielä sen verran, että täällä todella on hyvä olla. Avoimuus on kulttuurissa todella isoissa roolissa ja se on tärkeä osa hyvinvointia.


Oletko kiinnostunut Identiosta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat.

Kirjoittaja

Erika Bergström

Copywriter

Kategoria


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top