Hei Art director, empatia tekee sinusta paremman suunnittelijan

Identionirector Veera Ahonen katsoo sivulle hymyillen Art D

Nimi: Veera Ahonen
Työnkuva: Art director

Mitä kaikki eivät tiedä sinusta?

Olen ehkä tavallista empaattisempi ihminen ja minulla on kyky ymmärtää muita ihmisiä sekä heidän asemaansa ja tunteitaan. Koen, että se on vahvuuteni. Olen huomannut, että se on varmasti myös yksi syy, miksi olen kiinnostunut käyttäjäkokemussuunnittelusta ja designista, joka menee hieman pintaa syvemmälle.

Haluan uskoa, että empaattisuus tekee minusta paremman suunnittelijan. Empatia vaikuttaa myös siihen, että minulla on kyky kyseenalaistaa sen sijaan, että olettaisin ihmisten ajattelevan tai käyttäytyvän tietyllä tavalla. Olen joskus miettinyt, että olenko liian herkkä tai empaattinen. Olen kuitenkin sisäistänyt myös sen, miten paljon siitä voi olla hyötyä.

Mikä oli ratkaisevaa siinä, että päätit lähteä mukaan Identioon?

Hain toista harjoittelupaikkaani ja minulla oli silloin kaksi vaihtoehtoa. Toinen oli toimisto, jossa olin tehnyt ensimmäisen harjoitteluni ja toinen oli Identio, jonka rekryilmoituksen löysin eräästä mainonnan suunnittelijoiden Facebook-ryhmästä.

Olin kiinnostunut Identiosta, koska hyvä meininki oli välittynyt minulle jo aiemmin sosiaalisen median kautta. Kainostelematta sanon, että minuun vetosi myös se, että Identiolla on töissä paljon nuoria ihmisiä.

Mikä ajaa sinua eteenpäin työssäsi?

Koko UI/UX-maailma on etenkin Suomessa kohtuullisen tuore ala. Haluaisin omalla työlläni viedä alaa oikeaan suuntaan. Haluaisin, että se käsitettäisiin kokonaisvaltaisesti, eikä vain ”asioiden kaunistamisena”. Toivoisin, että termiin liitettäisiin heti esimerkiksi tutkimus. UI/UX-suunnittelu on ennemminkin oma tieteenalansa, johon liittyy erilaisia rooleja ja suunnittelu voi olla hyvin pitkä ja kokonaisvaltainen prosessi.

Haluaisin joskus myös saavuttaa Suomessa nimeä designerina. Olisi hienoa, jos joku tunnistaisi nimeni.

Mitä haluaisit sanoa tulevalle työkaverillesi?

Viime aikoina olen itse käsitellyt töissä sitä, miten tärkeää virheiden sietäminen on. Olen itse luonteeltani perfektionisti ja olen oppinut, että keskeneräisyyden ja virheiden sietäminen on ainut keino kehittyä ihmisenä ja ammattilaisena.

Sanoisin siis, että opettele ottamaan virheet avosylin vastaan ja ole armollinen itsellesi.


Oletko kiinnostunut Identiosta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat.

Kirjoittaja

Erika Bergström

Copywriter

Kategoria


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top