Ohjelmistokehittäjän rekrytointiprosessi – 4 askelta

Ohjelmistokehittäjän rekrytointi

Ohjelmistokehittäjien rekrytointi on tapahtunut Identiolla aina hyvin luonnolliseen tahtiin. Olemme tehneet rekrytointeja enimmäkseen sopivien henkilöiden tullessa vastaan – toki asiakkaidemme ja käynnissä olevien projektien tilanteet huomioiden. Haluamme lisätä rekrytointimme läpinäkyvyyttä ja kertoa avoimesti siitä, miten prosessi kanssamme etenee.

1. Työpaikka kiinnostaa – mihin suunnata ensimmäisenä?

Ura meillä -sivultamme näet ajankohtaisen tilanteen avoimien työpaikkojemme suhteen. Voit jättää ilmoituksen kautta hakemuksen. Tällä hetkellä hakemukset eritellään Helsingin ja Turun välillä.

Helsingin toimistomme sijaitsee Kaisaniemenkadulla ja Turussa saamme työskennellä ydinkeskustassa Linnankadulla.

Minkälainen on hyvä työhakemus?

On miellyttävää lukea hakemusta, jota on hieman tyylitelty tavalliseen valkoiseen Word-dokumenttiin verrattuna. Tekninen osaaminen on rekrytoinnissa tietysti hyvin keskeistä, mutta haluaisimme nähdä hakemuksissa myös hakijan omaa persoonaa. Haluamme palkata ihmisen ihmisenä, emmekä vain teknisenä hahmona.

Identio on IT-talo, joka painottaa jatkuvaa oppimista. On arvokasta, jos osaat eritellä hakemuksessasi lyhyesti omia oppimiskokemuksiasi. Omat taidot on joka tapauksessa hyvä esitellä realistisesti, sillä emme etsi ultimaattisia jokaisen osa-alueen ammattilaisia. Teemme yrityksessämme tiimityötä, ja kyky tunnistaa ja sanoittaa omia epävarmuuksiaan on myös arvokasta. Se auttaa yhteisten päämäärien saavuttamisessa.

Voit tuoda CV:ssäsi esiin myös sen, mitä aiemmat roolisi ovat pitäneet sisällään ja mitä roolit ovat opettaneet sinulle.

2. Kutsu kulttuurihaastatteluun

Käymme pari kertaa viikossa läpi saapuneet hakemukset ja pyrimme vastaamaan niihin mahdollisimman nopeasti. Yritämme löytää ihmiset, joilla on jossakin määrin samat arvot kuin meillä sekä sen verran kokemusta, että heidät voi ottaa asiakastyöhön mukaan. Identiolla kaikki ohjelmistokehittäjät tekevät asiakastyötä.

Valitsemme hakemusten joukosta henkilöt, jotka otamme seuraavaan vaiheeseen heti saman tai seuraavan viikon aikana. Kutsumme ensimmäistä haastattelua kulttuurihaastatteluksi. Yleensä se järjestetään lounaan merkeissä ja silloin juttelemme tunnin verran mukavia. Kartoitamme kulttuurihaastattelussa mieltymyksiäsi, arvojasi ja harrastuksiasi. Kulttuurihaastattelussa on mukana Idention puolesta useimmiten yksi tai kaksi henkilöä.

Minkälainen on kulttuurihaastattelussa etsittävä ”ideaali työntekijä?”

Sellaista ihmistä ei ole olemassa, joka jotenkin onnistuisi täyttämään kaikki kriteerit. Rennon keskustelun aikana kiinnitämme huomiota mm. kommunikaatioon, sillä se nousee keskiöön asiakasprojekteissa. On hyvä, jos keskustelu soljuu mukavasti eteenpäin.

Asiakkaan kanssa työskentelyyn liittyvät teemat nousevat keskeisiksi. Tykkäätkö olla asiakkaan kanssa tekemisissä? Minkälaisissa rooleissa viihdyt tiimityössä? Tavoitteena on myös selvittää, mitä odotat meiltä ja minkälaiseen rooliin haluat työssäsi päästä. Se vaikuttaa vahvasti viihtymiseen työssäsi.

Haastattelu on siis kaksisuuntainen: me saamme kuvan hakijasta ja hakija saa lisää tietoa meistä ja yrityksestämme. Rekryprosessin tavoite on löytää hyvä työntekijä, joka haluaa aidosti myös työskennellä meillä.

3. Tekninen haastattelu

Kulttuurihaastattelun jälkeen käymme läpi haastattelun sujumista ja sitä, minkälainen ihminen meillä oli vastassamme. Jos kaikki menee hyvin, niin yleensä noin viikon kuluessa kutsumme sinut tekniseen haastatteluun. Sen aikana paneudutaan tekniseen osaamiseesi. Pyrimme siihen, että teknisen haastattelun tekevät kaksi eri ihmistä kuin kulttuurihaastattelun. Saamme näin useamman mielipiteen sinusta ja samalla sinä pystyt esittämään useammalle ihmiselle kysymyksiä.

Teknisessä haastattelussa kysytään teknisiä kysymyksiä riippuen roolista, johon olet hakemassa. Sen jälkeen toteutamme dynaamista kysymyspatteristoa, jonka tarkoituksena on selvittää osaamistasi tarkemmin. Helpottaa meidän työtämme, jos sinulla on näyttää kirjoittamasi pätkä koodia. Sen ei tarvitse olla loppuun asti hiottu, vaan suuntaa antava. Koodi voi olla esimerkiksi viime aikaisesta projektista tai muuta todellista koodijälkeä. Saatamme myös kysyä, mitä siitä voisi lähteä korjaamaan tai muuttamaan, tai mitä ominaisuuksia siihen voisi lähteä kehittämään seuraavaksi.

Jos tekninen haastattelu on sujunut mukavasti, lähestymme sinua uudestaan ja kerromme haluavamme jatkaa eteenpäin. Lähetämme kirjallisen tarjouksen, johon voit vastata viikon kuluessa.

4. Työsopimus ja töiden aloittaminen

Sopimuksen yhteydessä sovimme töiden aloituspäivämäärän. Annamme sinulle vapauden valita siinä vaiheessa myös työvälineesi, joita haluat työssäsi käyttää. Tietokone, puhelin ja muut välineet toimitetaan joko toimistolle tai suoraan kotiovellesi. Ensimmäinen viikko on lähtökohtaisesti rauhallista yritykseen, sen toimintaan ja uusiin työkavereihin tutustumista. Hyödynnämme Trello-sivua, jossa on onboardingiin liittyviä tehtäviä. Se sisältää mm. CV:n päivittämistä, kahvitaukoihin osallistumista ja erilaisiin asioihin tutustumista. Keräämme ensimmäisen viikon jälkeen palautetta, jonka avulla kehitämme työssä aloittamista.

IT-talon ja konsulttibisneksen haasteena on usein se, miten pystymme olemaan yhtenäinen yritys, kun eri ihmiset työkentelevät eri asiakkaille. Haluamme alusta asti pitää kiinni siitä, että meillä on oma yhteisö siitä huolimatta. Siksi haluamme tutustua hyvin kaikkiin työkavereihimme. Yhteisöllisyyttä edesauttaa myös oma sisäinen tiimirakenteemme, podit.

Ensimmäisen viikon jälkeen ei ketään heitetä yksin syvään päähän, vaan pidämme huolta, että kaikki sujuu hyvin jatkossakin. Tässä vaiheessa pyrimme myös löytämään sinulle itseäsi kiinnostavan projektin.

Lähtöpalkka

Skaala on aika suuri, mutta ohjelmistokehittäjän lähtöpalkka Identiolla on usein 2700 eurosta 5000 euroon riippuen kokemuksesta ja sen näkymisestä päivittäisessä työssä. Palkkaan vaikuttaa myös sijainti. Pääkaupunkiseudulla asuvat työntekijämme saavat joidenkin satasten bonuksen johtuen korkeammista elinkustannuksista.

Käytämme palkkauksessa apuna löyhiä ”engineering career bandeja”, joiden ideana on tarjota osviittaa siitä, miten työntekijämme voivat kehittää osaamistaan ja palkkatasoaan. Se on toiminut mukavasti tähän asti ja kehittyy jatkuvasti. Tähän rinnastamme myös haastatteluista saatuja ajatuksia. Ehdotamme palkkaa hakijalle ja hänellä on mahdollisuus neuvotella sopimuksen ehdoista tai hyväksyä tarjous sellaisenaan.

Yhteenveto – minkälaisia ihmisiä etsimme?

  • Tiimityöskentelijöitä. Teemme paljon asioita yhdessä. Toisten tukeminen ja auttaminen on meillä sisäisesti homma numero yksi. Haluamme jokaisen allekirjoittavan sen.
  • Empaattisia ihmisiä. Pidämme toisistamme huolta ja haluamme varmistaa, että kulttuurimme ja keskusteluympäristömme on sellainen, jossa kaikki voivat osallistua ja kertoa mielipiteensä.
  • Työhönsä sitoutuneita ihmisiä. Haluamme pitää huolta sekä työntekijöistämme että asiakkaistamme.

Kiinnostuitko Identiosta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat ja hae rohkeasti mukaan. Haluamme myös kuulla mielipiteitä ja kokemuksia rekrytointiprosessistamme. Laita rohkeasti sähköpostia tai viestiä sosiaalisessa mediassa!

Kirjoittaja

Erika Bergström

Copywriter

Kategoria

Tiedotteet


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top