Miksi Identio on 100% työntekijöidensä omistama?

Erika Bergström

16.9.2021 · 2 min

Identio on 100% työntekijöidensä omistama matalan hierarkian yritys. Se tarkoittaa, että jokaisella on mahdollisuus osallistua yrityksen kehittämiseen ja päätöksentekoon, tehdä töitä itselleen sopivimmalla tavalla sekä hyötyä henkilökohtaisesti yrityksen kasvusta ja kehityksestä.

Meillä jokainen työntekijä voi halutessaan osallistua osakeantiin ja tulla sitä kautta yrityksen omistajaksi. Ensimmäinen osakeanti järjestettiin kesällä 2020 ja toinen on suunniteltu toteutettavaksi vielä vuoden 2021 aikana.

Päätösvalta yrityksellä ja työntekijöillä

Identio on kasvanut muutamassa vuodessa pienestä kaveriporukasta yli 20 henkilöä työllistäväksi yritykseksi ja asiantuntijoiden yhteisöksi. Olemme tehneet päivittäin töitä sen eteen, että Identio on kehittynyt sellaiseksi työpaikaksi, kuin haluamme sen olevan. Haluamme tehdä Identiosta nimenomaan työntekijöidensä näköisen ja pitää langat käsissämme myös yrityksen tulevaisuutta ajatellen. Siksi emme ole ottaneet ulkopuolisia sijoittajia mukaan, vaan kaikki omistajat ovat myös yrityksen työntekijöitä. Näin tulee olemaan jatkossakin.

Täysi omistajuus mahdollistaa Identiolle myös pitkäjänteisemmän otteen työskentelyyn ilman, että joudumme tuntemaan painetta lyhyemmän aikavälin tuloksista ulkopuolisten sijoittajien vuoksi.

"Mielestäni on reilua, että muutkin kuin yrityksen perustajat hyötyvät menestyksestä. He ovat tehneet yrityksen eteen paljon."

– Joonas Korgan, CEO

Motivaatiota ja mielekkyyttä omistajuudesta

Työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara hyvinä, mutta ennen kaikkea haastavina aikoina. Kun olemme löytäneet joukkoomme hyviä tyyppejä, jotka ovat myös taitavia ammattilaisia, haluamme pitää heistä kiinni.

On myös työntekijän näkökulmasta motivoivaa, kun tietää rakentavansa samalla jotain itselleen tärkeää. Sitoutuminen vahvistaa yhteisöllisyyden tunnetta ja antaa suurempia onnistumisen kokemuksia.

"On hienoa olla mukana rakentamassa yritystä ja omistamisen kautta tekemästään työstä hyötyy entistä konkreettisemmin. Omistajana miettii tarkemmin omaa työtään ja pitää mielessä pitkän tähtäimen tavoitteet. Osakkuus kannustaa myös kehittämään itseään ja sitä kautta olemaan paras siinä mitä tekee."

– Wille Heino, Art Director

Mukaan omistajien joukkoon?

Idention matka on vasta alussa. Vaikka muutamassa vuodessa on tapahtunut paljon, tavoitteemme siintävät kaukana tulevaisuudessa. Numeromme ovat vakaat ja liiketoiminta on ollut alusta asti nousujohteista ja voitollista.

Emme vielä tiedä, mitä kaikkea tulevaisuus meille tuo. Sen kuitenkin tiedämme, että sitä kohti on menossa kovien ammattilaisten muodostama yritys ja yhteisö jossa tavoitteena on se, että kaikilla olisi hyvä olla. Kehitämme jatkuvasti tapoja tukea identiolaisia työssä ja vapaa-ajalla. Lue tästä, miten Idention arjessa näkyvät esimerkiksi luottamus ja joustavuus.

Jos kiinnostuit olemaan mukana tässä yhteisössä, toivomme kuulevamme sinusta. Jos aika ei ole sopiva, voit aina odottaa parempaa hetkeä.

Etsimme aina uusia osaajia iästä, sukupuolesta, taustasta tai muista työn kannalta merkityksettömistä tekijöistä riippumatta. Identio on rakennettu yhdessä erilaisten ihmisten voimin. Olemme siitä ylpeitä.

Turustu tarjoamiimme uramahdollisuuksiin