Lyyti

Kohti nykyaikaisempaa ja skaalautuvampaa digitaalista tapahtumatuotantoa

Maailma muuttuu ja joskus jopa omaa olemassaoloaan on kyseenalaistettava. Näin kävi Lyytille, kun maailmanlaajuinen pandemia uhkasi koko liiketoimintaa. Voittajina selviävät kuitenkin Lyytin kaltaiset toimijat, jotka ovat valmiita ottamaan digitaalista palvelua sarvista ja huomioimaan aidosti asiakkaidensa tarpeet. Autoimme Lyytiä uudistamaan heidän tapahtumien hallinnan tuotteensa moderneja teknologioita hyödyntäen. Tuotteesta kehitettiin sen myötä myös entistä skaalautuvampi ja monipuolisempi.

Työnkuvamme

Lyyti mahdollistaa merkityksellisiä kohtaamisia

Lyyti on tapahtumien hallintaan kehitetty SaaS-tuote, jonka ytimessä ovat tapahtumiin liittyvä ilmoittautumisten käsittely, markkinointi ja viestintä, sekä tapahtuman jälkimarkkinointi ja mahdolliset kyselyt. Lyyti mahdollistaa yli 1000 asiakkaansa tapahtumien järjestämisen ja hallinnoinnin niin kotimaassa kuin ympäri Eurooppaa. Lyytin tavoitteena on, että yhä useampi yritys ymmärtäisi tapahtumien merkityksellisyyden ja tunnistaisi omia tarpeitaan tapahtumien hallintaan liittyen. Tämän lisäksi Lyyti tuottaa asiakkailleen myös paljon lisäarvoa. He esimerkiksi tarjoavat näkemystä siitä, miten osallistujat saavat tapahtumista irti mahdollisimman paljon.

Menestyminen 2020-luvun muuttuvassa tapahtuma-alan toimintaympäristössä ei ole itsestäänselvyys. Lyytin menestyksen taustalla ovat mm. onnistuneet ja aidosti käyttäjiään palvelevat ratkaisut. Tuotteen tasapaino syntyy edistyksellisistä ja pitkälle viedyistä mahdollisuuksista, joihin yhdistyy helppokäyttöisyys. Marraskuussa 2022 julkaistu Lyyti Next Gen on uudistettu, kehitysloikan ottanut, versio vanhasta tutusta alustasta. Uudistettu tuote tuo mukanaan skaalautuvuutta ja sen kehityksessä on huomioitu myös jatkokehityksen mahdollisuudet pitkällä tähtäimellä.

Minulla oli pöydälläni noin 40 CV:tä ja haastattelin ainakin 15 ulkopuolista konsulttia. Mukana oli monta isoa konsulttitaloa. Yllätyin itsekin, että kovatasoisin tekijä löytyi melkein naapurista, Identiolta.

– Lauri Lehtonen, CTO, Lyyti

Laatua ja asiantuntijuutta perustusten rakentamisen tueksi

Lyytin tuotteen ensimmäiset koodirivit on kirjoitettu jo 15 vuotta sitten ja sitä on kehitetty vuosien mittaan jatkuvasti eteenpäin. Kesällä 2021 Lyyti teki päätöksen tuotteensa uudistamisesta moderneilla teknologioilla, jotta sen kehitys ja asiakkaiden entistä parempi palveleminen olisi mahdollista myös tulevaisuudessa. Tavoitteena oli kehittää tuotteesta skaalautuvampi ja monipuolisempi.

Konsultin tuoma kokemus erilaisista projekteista ja niiden onnistumisesta on asiakkaalle arvokasta. Lyytin teknologiajohtaja Lauri Lehtonen taustoittaa päätöstä ulkopuolisen konsultin ottamiseksi mukaan kehitystiimiin: “Halusimme projektiin konsultin, sillä teimme teknologiavalintoja ja rakensimme tuotteen uudistetun version ensimmäisiä palikoita. Se on kriittinen vaihe, jossa suurimmat mokat useimmiten tehdään. Jos sen päälle on jo ehditty rakentaa lisää, niin virheitä on todella vaikea korjata jälkikäteen. Konsulteilla on kokemusta tällaisista tilanteista projektimaailmassa ja siksi heillä on myös kokemusta siitä, mikä toimii ja mikä ei.” Tällaisissa projekteissa on siis tärkeää, että koodauksen lisäksi konsultti osaa suunnitella työtä myös korkeammalla tasolla.

Idention konsultti oli mukana projektissa osana Lyytin omaa kehitystiimiä toimien eri rooleissa senior-ohjelmistokehittäjänä, -arkkitehtinä ja scrum masterina. Osaamistamme hyödynnettiin Lyytin projektissa uuden Lyyti Next Gen -tuotteen suunnittelusta ja teknologiavalinnoista aina valmiin tuotteen julkaisuun asti. Lauri Lehtonen kuvailee Idention ja Lyytin yhteistyötä suoraviivaiseksi ja tehokkaaksi: “Etsimme projektiin senior-tason arkkitehtiä, jolle myös koodin kirjoittaminen olisi tekemisen keskiössä. Idention konsultti oli poikkeuksellisen hyvä arvioimaan työtehtävien kompleksisuutta ja sitä kuinka helppoa niitä oli toteuttaa. Hänellä oli viisautta jota tuoda pöytään, mutta samalla hän oli myös todella tehokas tekijä.”

Arkkitehdin roolini alkoi ennen kuin yhtään koodiriviä oli kirjoitettu ja jatkui aina uudistetun tuotteen julkaisuun asti. Se oli hienoa ja haluan kiittää asiakasta luottamuksesta.

– Sami Suo-Heikki, vanhempi ohjelmistosuunnittelija ja arkkitehti, Identio

Yhteistyöstä vauhtia tulevaan

Tulevaisuudessa Lyytin avulla voi hallinnoida tapahtumia yhä monipuolisemmin. Lyyti haluaa tuoda tapahtumiin parempaa mitattavuutta ja rohkaista organisaatioita keskittymään osallistujakokemuksen kehittämiseen.

Identio puolestaan haluaa auttaa mahdollisimman monia suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä ratkomaan teknologisia haasteitaan ja kehittämään tuotteista ja palveluista entistä kestävämpiä, toimivampia ja skaalautuvampia. Lyyti on hyvä esimerkki tällaisesta kumppanista.

Yhteenveto

  • Uuden, modernin ja skaalautuvan tuotteen suunnittelu ja teknologioiden valinta
  • Uusien ominaisuuksien suunnittelu ja full stack -kehitys
  • Tuotteen perustusten rakentaminen kestävästi mahdollistaen tulevaisuuden jatkokehitystarpeet
  • Integraatiot vanhan ja uuden tuotteen välille niin, että ne toimivat päällekkäin yhtenä järjestelmänä ollen helppokäyttöisiä myös jo olemassa oleville asiakkaille
Mielessä yhteistyö?
Jätä yhteystietosi, niin katsotaan miten voisimme olla teille parhaiten avuksi.
Painamalla Lähetä hyväksyt tietosuojaselosteemme.


+358 40 568 4617


+358 40 568 4617

Scroll to Top