Viime kuukausien kuulumiset: Onko uuden työntekijän palkkaaminen kannattavaa?

Erika Bergström

6.9.2019 · 2 min

Kuuntelin juuri meidän ekan podcastin ikinä, jossa me puhutaan meidän ensimmäisestä päivästä yrittäjinä.

Aika pitkälti se oli samanlaista settiä, mitä tälläkin hetkellä. Asenne on sama, mutta itsevarmuus on kasvanut ajan myötä.

identio edited

Kuulumisia lähikuukausilta

Mä odotan tosi innolla, että Aleksi pääsee tänne ja saa maistaa vähän voittamista

Aleksin asepalvelus on lopuillaan ja jäljellä on enää päiviä. Idention toimistolla 255 päivää on tuntunut yllättävän pitkältä ajalta. Kohta jengi on kuitenkin taas kasassa ja hommat saadaan pyörimään normaalisti.

Miikan tämänhetkinen projekti on hyvässä vauhdissa ja hänestä huomaa, että työnteko maistuu. Työn alla on iso sovellus, jonka takana on iso tiimi. Siksi työnkuvaan sisältyy paljon muutakin, kuin pelkkää koodaamista.

Voisi ajatella, että isossa organisaatiossa toimiminen ison projektiryhmän kanssa pyörii hitaasti. Samin ja Teemun projekti Traficomilla on kuitenkin sujunut mallikkaasti ja hyvällä vauhdilla. Palavereja on jonkin verran, mutta sen ymmärtää, kun projektissa on mukana paljon ihmisiä.

Joonas on aina pitänyt huolta siitä, että työntekijöillä on käytössään parhaat mahdolliset välineet. Kuitenkin omien välineiden päivitys saattaa samalla unohtua. Uuden tietokoneen myötä hän sai kuitenkin taas muistutuksen omien töiden sujuvuudesta.

Työntekijöiden palkkaus — kallista vai halpaa?

Kesä oli rauhallista aikaa. LinkedInissä keskustelu kävi kuitenkin vilkkaana ja heinäkuu tuntui olevan parasta aikaa kaupankäynnille. Myös Identiolle tuli useampi kysely devaajien perään.

Tässä tullaan taas siihen, että työntekijät ei maksa yritykselle, vaan se maksaa, että sulla ei ole työntekijöitä.

Sen ymmärtää kyllä, miksi joku sanoo, että työntekijöiden palkkaaminen maksaa. Uusi työntekijä ei välttämättä tuo yritykselle heti rahaa ensimmäisen kuukauden aikana.

Tietysti on ymmärrettävä, että työntekijän palkkauksesta aiheutuu kuluja. Toisaalta Identiolle on tarjottu projekteja, joihin ei ole pystytty antamaan devaajaa. Silloin käytännössä menettää rahaa.

Joonaksen Pro tip: Nosta hintoja ja kerää kassaan sen verran, että pystyt maksamaan työntekijän palkat parin kuukauden ajalta. Kyse on vain siitä, pystytkö odottamaan muutaman kuukauden rahojen kilahtamista tilille.

Yrittäjyys voi olla välillä hankalaa ja siinä on riskinsä. Silloin oleellista on riskinhallinta — ja se, oletko IT-alalla vai et.

Ei vaan, se oli vitsi. Me ollaan nöyriä. Ollaan onnellisia, että ollaan näin etuoikeutettuja.