Suuria suunnitelmia tulevalle vuodelle

Erika Bergström

7.8.2019 · 2 min

Idention perustajat Sami Suo-Heikki, Joonas Korgan ja Teemu Kuutti istuivat alas pohtimaan yrityksen kehitystä ja suunnitelmia seuraavan vuoden ajalle. Tarkoituksena on kasvaa ja palkata lisää tekijöitä. Tällä hetkellä töissä on neljä täyspäiväistä ohjelmistokehittäjää, ja lähiaikoina on aloittamassa kaksi lisää.

Joonas ja Teemu

Yrityksessä on haaveiltu myös “content-tiimin” eli sisällöntuotantotiimin kasaamisesta, jonka etenemiseksi palkattiin osa-aikainen copywriter Erika Bergström (allekirjoittanut). Copywriterin lisäksi mukaan halutaan sosiaalisen median markkinoinnista vastaava, video- sekä ääniosaajat ja designer.

Osakkaaksi vai palkkalistalle?

Tällä hetkellä yritys on Samin ja Joonaksen nimissä. Myös Teemu on ollut mukana alusta asti ja tehnyt nyt jo vuoden verran erinomaista työtä. Vihdoin myös Teemu on saamassa ansaitsemansa osuuden yrityksen osakkeista — hän on käytännössä ollut mukana perustamassa Identiota. Osakkuus on myös mainio tapa “sitouttaa” hyvä tyyppi yritykseen.

Mitä seuraavaksi?

Haaveena olisi saada palkattua noin 4 täyspäiväistä sisällöntuottajaa. Siinä tapauksessa tarvittaisiin kuitenkin myös kahdeksasta kymmeneen uutta koodaajaa. Onko haaveissa yhtään realismia, vai meneekö jo toiveajattelun puolelle? Se jää nähtäväksi tulevana vuonna, mutta pienemmilläkin askeleilla päästään onneksi jo kohti tavoitteita.

Yhden paljastuksen miehet tekevät rekrytointiin liittyen. Osakkaaksi on mahdollisesti tulossa uusi senior -tason ohjelmistokehittäjä, jonka avulla uusien koodaajien rekrytointi ja mentorointi helpottuisi huomattavasti. Tästä ei kuitenkaan vielä paljasteta enempää.

Voisiko IT-alalla tehdä vuorotyötä?

Rekrytointihaaveet tuovat mukanaan myös työtiloihin liittyvät kysymykset. Tämänhetkisessä toimistossa on mukavaa ja viihtyisää, mutta työntekijöiden määrän kasvaessa Yliopistonkadun 73 m² alkavat käydä ahtaiksi. Yritykselle on siis jo alettu etsimään uusia, isompia toimitiloja, jotta mahdolliset uudetkin työntekijät mahtuisivat uudelle työpaikalleen.

Tämän keskustelun innoittamana esille nousi kysymys: voisiko IT-alalla tehdä vuorotyötä? Voisiko tilojen ja työvälineiden käyttöä optimoida huomattavasti, jos osa väestä olisi töissä aamulla ja toiset illalla? Miksei joku voisi työskennellä myös läpi yön? “Liukuhihnakoodaus” kuulostaa aivan huikealta idealta!

Toistaiseksi, tämän huumorin sävyisen keskustelun päätteeksi, uusien tilojen etsintä jatkuu eikä ketään ole vielä palkattu yötöihin…

Oletko sinä se, jota etsimme?

Kun puhutaan koodaajista, vuoden tai kahden työkokemus riittää. Työtä tehdään käytännössä yksin ryhmässä, eli myös itsenäistä työskentelyä pitäisi pystyä tekemään jossain määrin. Kun motivaatio ja halu tehdä töitä ovat kunnossa, lähtökohdat ovat hyvät. Sami on myös kuullut palautetta aiheesta. Jos haluat pysyä hyvässä fyysisessä kunnossa, kannattaa hakea Identiolle. Siitä pitävät huolta koko jengin urheilullinen elämäntyyli, sekä mm. viikoittaiset yhteiset aamulenkit.