Prochatin kesäkattaus – kaikkien aikojen kuunnelluimmat jaksot

Erika Bergström7.7.2020 · 4 min

Kokosimme kesän kunniaksi Prochat-podcastin kuunnelluimmat jaksot koko puolitoista vuotta kestäneen matkan ajalta. Jaksot ovat keränneet satoja kuuntelukertoja ja mukaan mahtuu lukematon määrä hienoja keskusteluja.

Heitä kuulokkeet korville ja nauti kesästä Prochatin parissa - tarjolla kova kattaus kuunneltavaa!

Meet Turun IT-talot #1 - Gofore

Prochat-podcastin kaikkien aikojen kuunnelluin jakso. Meet Turun IT-talot sai alkunsa vuoden 2019 alussa ja saimme kunnian haastatella ensimmäisessä jaksossa Goforen Eero Rostialaa. Jaksossa Eero kertoo työtaustastaan mm. Nokialla, Affectolla ja HP:lla.

Jaksossa kuullaan myös, miten Eero päätyi Goforelle ja minkälaisin askelmerkein Goforea on rakennettu. Eero kertoo yrityksen kulttuurista ja siitä, miten pörssiin kuuluminen on vaikuttanut toimintatapoihin.

Kuuntele jakso.

Meet Turun IT-talot #8 - Vincit

Suositussa Vincitin jaksossa Jere Ketonen kertoo yrityksen Turun toimiston perustamisesta, kansainvälistymisestä sekä hierarkioista.

Joonas ja Jere keskustelevat Vincitin tarjoomasta sekä kulttuurista ja työskentelytavoista. Minkälaisia asiakkuuksia Vincitillä on ja kuinka paljon kehittäjät työskentelevät asiakkaan tiloissa? Jere kertoo jaksossa myös, minkälaisia lupauksia he ovat antaneet sijoittajille.

Kuuntele jakso.

Meet Turun IT-talot #2 - Reaktor

Reaktor on ollut jo pitkään korkeakoulutettujen nuorten yksi halutuimmista työpaikoista. Reaktorin Turun toimiston perustaja Teemu Pöntelin kävi Prochatissa kertomassa työurastaan ja polustaan Reaktorille.

Reaktor toimii kansainvälisesti useissa kaupungeissa mm. New Yorkisssa ja Dubaissa ja heidän koodiaan löytyy myös avaruudesta satelliittiprojektin myötä. Teemu kertoo Reaktorin projekteista, teknologoista ja kulttuurista. Koodauksen lisäksi Reaktor tekee myös paljon muuta, kuten designia, koulutusta ja palvelumuotoilua.

Kuuntele jakso.

Meet Turun IT-talot #9 - ATR Soft

Ringa Masalin ja Tero Salonen kävivät vieraanamme kertomassa alunperin Turusta lähtöisin olevasta ATR Softista. Mistä yrityksen nimi tulee ja minkälainen oli Teron ensimmäinen projekti?

ATR Softin hierarkia on hyvin poikkeuksellinen ja kaikilla työntekijöillä on toimistolla omat Reinot. Tero ja Ringa kertovat myös isoista asiakkuuksistaan ja lähes 100% hipovasta asiakastyytyväisyydestä.

Kuuntele jakso.

Founder Stories - Samin ohjelmointiura ja miten päätyi koodariksi

Myös yksi Prochat-podcastin historian suosituimmista jaksoista! Ei ihme, sillä Joonas Korgan haastattelee Idention toista perustajaa ja ohjelmistokehittäjää Sami Suo-Heikkiä.

Sami kertoo, miten hän oli suunnitellut opiskeluaikanaan oman urapolkunsa ja kuinka hyvin nuo suunnitelmat toteutuivat. Kuulemme myös, mitkä olivat ratkaisevia hetkiä Samin uralla ja milloin hän oppi oikeasti koodaamaan.

Kuuntele jakso.

Meet Turun IT-talot #3 - Vaadin

Joonas Korganin haastattelussa on hänen entisen työnantajansa edustaja Anne Koskinen-Kannisto. Vaadin on 2000-luvulla perustettu Turusta lähtöisin oleva open source -yritys joka tarjoaa myös konsultointia.

Minkälainen yritys ja yhteisö Vaadin haluaa olla työntekijöilleen? Entä mitkä isot kansainväliset brändit ovat hyödyntäneet Vaadinin komponentteja? Anne kertoo Vaadinin hyvistä puolista ja onnistuneesti rakennetusta työkulttuurista.

Kuuntele jakso.

Meet Turun IT-talot #24 - Digia

Ari Salonen on Digialla vastuussa monesta eri osa-alueesta. Hän kertoo, miten kiinnostui koodaamisesta ja päätyi lopulta Digialle.

Jaksossa kuulemme mm. yrityskaupoista, joiden lopputuloksena syntyi nykyinen Digia sekä siitä, minkälaisia projekteja ja tuotteita Digia tekee. Digialla on ohjelmoijien, insinöörien ja arkkitehtien lisäksi myös mm. palvelumuotoilua. Ari kertoo myös, minkälainen tapa hänellä on aina uuden työntekijän aloittaessa yrityksessä.

Kuuntele jakso.

Meet Turun IT-talot #10 - CGI

Tuulia Soini ja Markus Vehmanen kävivät kertomassa CGI:n hyvästä meiningistä. Yrityskauppoja läpikäynyt CGI panostaa yritysten integraatioihin, joiden kautta prosessit yhtenäistyvät ja siiloutuminen vähenee.

Miten valtavan globaali yritys pitää huolta työntekijöidensä hyvinvoinnista ja minkälaista globaalia vastuuta CGI kantaa?

Kuuntele jakso.

Tommi Talja - Kuinka menestyä ohjelmoijana?

IT-alan kova rekrytoija Tommi Talja kävi Prochat-podcastissa keskustelemassa IT-alan rekrytoinnista.

Onko koodaripula todellinen ongelma ja miten junnukoodaaja voi saada töitä? Miten palkkatoive tulisi esittää ja missä vaiheessa prosessia siitä tulisi keskustella?

Tommi kertoo myös, mistä tunnistaa hyvän työhakijan ja miten työnhakijalle voidaan luoda mahdollisimman mieleinen haastattelukokemus.

Kuuntele jakso.

Meet Turun IT-talot #18 - Citrus Solutions

Ilona Joensuu ja Teemu Aro kävivät Prochat-studiossa kertomassa Citrus Solutionsin projekteista ja työkulttuurista. Citrus on digitaalisten palveluiden talo, jonka tarjooma on hyvin laaja.

Hyvällä fiiliksellä höystetyssä jaksossa kuulemme, miksi Citrus on hyvä työpaikka ja minkälaisiin arvoihin perustuvia projekteja Citruksella halutaan tehdä.

Kuuntele jakso.

Kesätunnelmissa

Prochat-podcast julkaisee myös kesän aikana uusia jaksoja, vaikka tahti saattaakin hidastua kesälomakauden vuoksi. Onneksi tällä listalla riittää kuunneltavaa ja muita uusia ja vanhoja jaksoja pääsee kuuntelemaan normaalisti Prochatin sivuilta sekä muilta alustoilta, kuten Spotifysta.

Aurinkoisia hetkiä podcastin parissa!


Kirjoittanut

Erika Bergström

Copywriter