Prochat-podcastin suosituimmat jaksot vuonna 2020!

Erika Bergström

29.12.2020 · 4 min

Vuonna 2020 Identio julkaisi 75 uutta podcast-jaksoa. Maailmantilanne haastoi etsimään uusia toimivia käytäntöjä ja turvallisia toimintatapoja äänittää jaksoja yhdessä tiimin ja vieraiden kanssa.

"Uutena tapana nauhoittaa jaksoja oli yksinkertaisesti videopuhelut Google Meetsissä. Yllätykseksemme kaikki vieraat olivat todella avoimia tälle vaihtoehdolle. Asiat järjestyivät oikeastaan helpommin näin ja nyt huomaa, että etätoteutuksille ollaan myös yleisesti avoimempia", Joonas Korgan kertoo.

Prochat-podcastin vuosi piti sisällään monia hienoja hetkiä ja alkunsa saivat mm. Meet Helsingin IT-talot sekä uusi konsultointia käsittelevä sarja.

Prochat-podcastin koko vuoden 10 kuunnelluinta jaksoa listattuna:

1. Meet Helsingin IT-talot #1 - Visma Consulting

Prochat-podcast 2020 top 1: Meet Helsingin IT-talot - Visma Consulting

Odotettu Meet Helsingin IT-talot sai alkunsa, kun ensimmäinen jakso julkaistiin toukokuussa. Saimme kunnian haastatella Visma Consultingin toimitusjohtajaa Petri Lillbergiä.

Visma Consulting on osa Visma-konsernia ja syntyi yrityskauppojen myötä. Tällä hetkellä yritys työllistää jo yli 400 henkeä. Miten Petri päätyi Visma Consultingin toimitusjohtajaksi ja mitä yritys oikeastaan tekee? Entä mitkä ovat ainekset menestyvän yrityksen rakentamiseen?

Jaksossa kuullaan myös Petrin vinkit Idention kaltaisten pienten toimijoiden menestyksekkääseen kasvuun.

2. Meet Turun IT-talot #32 - LVS Brokers

Prochat-podcast 2020 top 2: Meet Turun IT-talot - LVS Brokers

Meet Turun IT-talot -sarja sai vieraakseen LVS Brokersin!

Missä LVS Brokersin toimistot sijaitsevat ja mitä yritys tekee pääasiallisesti? Entä mitä hyviä ja huonoja puolia liittyy oman tuotteen kehittämiseen?

Jaksossa selviää myös, mistä lyhenne LVS Brokers tulee ja miten yritys pystyy palvelemaan asiakkaitaan esimerkiksi vakuutusten valitsemisessa.

3. #tekkituokio - PWA vs Native

Prochat-podcast 2020 top 3: #tekkituokio - AWS vs. Native

Tekkituokiossa pohdittiin, kannattaako uusi mobiilisovellus tehdä PWA:na vai natiivina ja mitä hyötyjä kummastakin vaihtoehdosta on.

Ohjelmistokehittäjät Sami Suo-Heikki ja Teemu Kuutti käyvät jaksossa läpi PWA:n ja mobiilisovellusten eroja, hyötyjä ja parhaita työkaluja/sovelluskehyksiä, joita voi käyttää mobiili- ja PWA-kehitykseen.

4. Tervetuloa taloon Konsta!

Identio sai vuonna 2020 kahdeksan uutta työntekijää. Yksi heistä on ohjelmistokehittäjämme Konsta Purtsi, joka on monille tuttu myös Turun Wappuradion kautta.

Jaksossa Konsta kertoo, miten hän päätyi IT-alalle, miksi hän halusi töihin Identiolle ja mitkä ovat hänelle tärkeitä asoita yrityksen toiminnassa ja kulttuurissa.

5. Afterwork with VP ft. Special Guests 1/3

Prochatissa nähtiin yksi historian räiskyvimmistä kokoonpanoista, kun Joonas ja VP saivat afterwork-vieraikseen Goforen Eero Rostialan sekä Aradon Anssi Soinun.

Yhteisöllisyys IT-yritysten keskuudessa on lisääntynyt Turun seudulla. Kuka raapii kenenkin selkää yritysten välisessä yhteistyössä? Mikä on Aradon ja Goforen suhde sisällöntuotantoon sekä viestintään ja kuka hoitaa kenenkin markkinoinnin?

Kolmesta jaksosta koostuva kokonaisuus ei tuota pettymystä.

6. Meet Turun IT-talot #37 - Tietokeskus

Meet Turun IT-talot -sarjassa vieraili toukokuussa Tietokeskuksen Tomi Miettunen.

Turun Tietokeskuksena tunnettu Tietokeskus Finland luonnehtii itseään perustietotekniikan toimittajaksi. Mitä kaikkea yrityksessä oikeastaan tehdään ja kuinka suureksi se on kasvanut ajan saatossa?

Tietokeskuksella ei työskentele niinkään "perinteisiä koodaajia" muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Minkälaisia urapolkuja Tietokeskus mahdollistaa ja minkälaisia asiakkaita yrityksellä on?

7. Meet Helsingin IT-talot #2 Futurice

Meet Helsingin IT-talot -sarjassa nähtiin vieraana Futuricen Senja Jarva sekä Juha-Matti Santala.

Futurice on tunnettu vahvasta kulttuuristaan ja luottamuksesta ihmisiin. Mikä on FutuHike ja mikä sen merkitys on yrityksessä? Miten vahvaa kulttuuria ylläpidetään arjessa, vaikka konsultit ovat paljon asiakkaiden luona?

Senja ja Juhis jakavat myös parhaita kokemuksiaan Futuricella.

8. Meet Turun IT-talot #31 Nordcloud

Meet Turun IT-talot aloitti vuoden Nordcloudin kanssa, kun vieraaksi saapui Joni Helle!

Joni kertoo, miksi hän lähti IT-alalle, mitä kuuluu tietoturva-arkkitehdin työhön sekä minkälainen projekti saa hänet todella syttymään.

Joni kertoo myös mielenkiintoisia kokemuksiaan esimerkiksi telakalla työskentelystä ja koodauksesta.

9. Tervetuloa taloon Jimmy!

Kahdeksan uutta työntekijää – yksi heistä on Jimmy Fagerholm!

Jimmy kiinnostui elektroniikasta jo lapsena. Milloin hän näpytteli ensimmäiset koodirivinsä ja minkälainen urapolku hänellä on ollut? Entä minkälaisia odotuksia hänellä on Identiolla työskentelystä?

Viihdyttävässä jaksossa Jimmy kertoo teknologiaosaamisestaan sekä osittain kyseenalaisesta tekoälyprojektistaan. Jaksossa spekuloidaan myös turkulaisten laajaa Django-osaamista.

10. Konsultointi – Identio teknologiatalona ja IT-konsultin työnkuva

Yksi Prochat-podcastin kuluneen vuoden kohokohdista oli uusi Konsultointi-sarja, joka saa jatkoa myös ensi vuonna. Ensimmäisessä jaksossa Idention senior-ohjelmistokehittäjät Julius Rajala ja Sami Suo-Heikki keskustelevat konsultin työnkuvasta sekä siitä, miten koodaus ja muut työtehtävät jakautuvat ajallisesti heidän nykyisissä projekteissaan. Sami ja Julius pohtivat myös Idention suuntaa ja tarjoomaa teknologiatalona.

Kiitos jokaiselle kuuntelijalle ja vieraallemme kuluneesta vuodesta. Jatketaan hienoa matkaa myös vuonna 2021!