Se on hyvä jos pelottaa

Joonas Korgan

25.3.2020 · 2 min

Se on hyvä jos sua pelottaa

Oon nyt tällaisen konseptiin päättynyt ite kun oon viimeaikoina ajatellut asioita. Oon postaillu tosi paljon esim. linkediniin ja kommentoinut, että tällaiset tilanteet on kans mahdollisuuksia ja jos pelaa korttinsa oikein niin voi saavuttaa tosi paljon ja raketoida.

Tämä kaikki vaan vaatii innovointia ja paljon, tosi paljon töitä.

Samalla oon kans puhunut, että kyllähän tämä tilanne nyt pelottaa, joka mun mielestä on tervettä.

Antakaas mä avaan tätä hiukan.

Jos pelottaa hieman niin yleensä sit asioiden eteen tekeekin jotain. Lähtee innovoimaan, keksimään uusia tapoja tehdä sisältöä, tuoteparannuksia, tuotteistaa palveluja, miettii miten asioita voi tehdä uudestaan jne.

Tämän lisäksi leikkaa turhia kuluja, kattoo tarkasti et mihin rahat menee ja ylipäätään organisoi kaiken paremmin sekä pistää prosesseja (ihana sana) kuntoon. Meilläkin on esim. myyntiprosessit menossa uusiksi niin et mua voidaan auttaa paremmin eri caseissa.

Kun tästä näkökulmasta kattoo asioita niin pelko on hyvä juttu.

Pelko ei saa lamaannuttaa

Mut kuitenkin pelko ei saa lamaannuttaa. Se voi tosi helposti - ei esimerkiksi lähdetäkkään innovoimaan ja keksimään uusia tapoja tehdä bisnestä tai rahavirtaa. Vaan lopettaa tekemisen ja koittaa odottaa et joku muu auttaisi sua.

Se ei ihan valitettavasti toimi.

Karu fakta on se, että kukaan ei tule auttamaan sua ja oikeastaan vaan omilla toimillaan voi vaikuttaa asioihin. Onhan se kivaa jos hallitus päättääkin maksaa yrityksen vuokrat ja palkat.

Se on ok jos pelottaa

Mutta lähtökohtaisesti en odottaisi sitä - en odottaisi ikinä, et kukaan muu kuin itse voisi asioihin vaikuttaa.

Karua ja epäreilua se on, mutta minkäs sille voi? Yrittäjänä oleminen on just tätä - harvemmin kukaan tulee sun apuun ulkopuolelta.

Yhdessä mennään eteenpäin

Omat työntekijät ja kumppanit kyllä auttaa ja meidänkin tapauksessa meidän työntekijät on joustaneet ihan helkutisti ja tehneet asioiden eteen töitä tosi paljon.

Siitä en voi ikinä tarpeeks kiittää koko meidän porukkaa.

Jos pelkoa haluaa vähentää niin yksi tapa ajatella on niin, että jos ajattelet jotain ja pelkäät sitä niin se kannattaa tehdä. Mitä enemmän annat aikaa pelolle niin sitä pahemmaks mörköks se kasvaa. Jos pelottaa esim. Soittaa jollekkin tai laittaa viesti niin se tarkottaa sitä, että kannattaa tehdä se heti. Mitä kauemmin odotat et teet asian eteen jotain niin sitä isommaks se pelkomörkö kasvaa.

Tällaisia ajatuksia vaihteeksi - näitä on ihan parasta kun saa kirjoittaa ajatuksia auki. Helpottaa tosi paljon ja saa itsekin oivalluksia.

Toivon, että muutkin saa tästä ajatuksia ja ideoita.