Koodarin palkkakehitys

Sami Suo-Heikki

16.9.2019 · 2 min

1 g2BNunqiGB3IRVY7oGjgdg

Palkattoman harjoittelujakson jälkeen minulta kysyttiin palkkatoivetta ja vastasin “Ei paljoo tarvii”.

Olen paljon seurannut keskustelua avoimista palkkamalleista, sen hyödyistä ja haitoista. Termillä tarkoitetaan tilannetta yrityksen sisällä, missä kaikki tietävät toistensa palkat. Hyötynä ovat reilummat palkat jokaiselle ja rikotaan tabu palkasta puhumisesta.

Tieto palkasta kuitenkin jää yrityksen sisälle. Niitä ei jaeta ulkopuolelle. Tästä syystä ajattelin laittaa korteni kekoon ja julkaista palkkakehitykseni julkisesti. Here it comes!


Aloitin urani vuonna 2014 2000€/kk palkalla. Palkattoman harjoittelujakson jälkeen minulta kysyttiin palkkatoivetta ja vastasin “Ei paljoo tarvii”. Kun minulle tuota kahta tonnia tarjottiin en ole samanlaista onnea urani aikana saanut. Best job ever! Minulle annettiin rahaa ja pääsin kehittymään omalla alalla ammattilaiseksi.

Valmistuttuani palkkaani nostettiin 2700€. Saattoi olla myös 2500–2600 välillä, en muista tarkkaan.


Ekaa kertaa työpaikkaa vaihtaessani palkkani nousi 3000€/kk. Myöhemmin nousi muutamalla sadalla kuukaudessa, mutta 4000€/kk pomppasi kun kerroin tarjouksestani toisesta yrityksestä. Jäin yritykseen, mutta myöhemmin kuitenkin paikkaa vaihdoin.

Seuraavaksi vaihdoin töitä pienempi palkkaiseen työhön. Näin että uudessa työssä olisi muita hyötyjä ja etuja niin paljon että muutama satanen ei merkitsisi mitään. Oli hyvä päätös.


Suurin palkanpudotus tapahtui kun siirryin yrittäjäksi. Olin kuitenkin kuukausipalkkaan tottunut, joten halusin välittömästi nostaa jotain kuukausipalkkaa. Päätin kuitenkin nostaa kohtuullista palkkaa, koska suurin osa rahasta pitäisi mennä firman kehitykseen. Aloitin nostaa 3000€/kk palkkaa ja päätös on pitänyt. Nyt yrityksen arvon noustessa voisin nostaa parempaakin palkkaa, mutta 3 tonnin palkka Turussa on perfect! Pyritään pääsemään tilanteeseen, jossa meidän työntekijät ansaitsevat aina parempaa palkkaa kuin perustajat.