Konsta Purtsi – kaikkiruokainen Full Stack -osaaja fronttipainotuksella

Erika Bergström

2.6.2020 · 3 min

Tervetuloa Konsta

Joonas Korgan sai Prochat-podcastiin haastateltavakseen Idention uusimman työntekijän – Konsta Purtsin! Mukana studiossa oli myös konsulttimme Miika Peltotalo, joka on tuntenut Konstan jo hieman pidempään.

Konsta, haluatko introta itsesi aluksi?

– Olen Konsta Purtsi ja tykkään koodata. Tämä ei ole kovin spesifi kysymys, niin voisin vaikka kertoa sen verran, että koen olevani kotoisin Mynämäeltä. Olen muuttanut alle 18–vuotiaana neljä kertaa, mutta olen asunut nyt Turussa nyt koko aikuisikäni.

Miika ja Konsta: olette hyvää pataa keskenänne – miten tutustuitte toisiinne alunperin?

– Olemme molemmat opiskelleet tietotekniikkaa ja kasvattikiltamme on Digit ry. Aloitimme opinnot samana vuonna. Käytännössä opimme tuntemaan toisemme kiltatoiminnan kautta. Kun Turun Wappuradio starttasi 2018, niin siellä olemme tehneet tiiviisti duunia yhdessä.

Oletko aina ollut kiinnostunut IT-alasta, vai mistä kiinnostus lähti?

– Minecraft ja Minecraftin Redstone ovat sellaisia, joista itselläni lähti tietotekniikkakiinnostus. Tuli rakenneltua – no – aika nörttimäisiä juttuja Minecraftin Redstonella...

Ensimmäistä kertaa koodasin lukiossa ja se oli aika nastaa. Opolta tuli se tyypillinen painostus, että mitä suunnitelmia on lukion jälkeen. Hän suositteli tietojenkäsittelytiedettä. Päätin itse laittaa tietotekniikan kuitenkin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi ja lopulta päädyin tietoteekkaripiireihin ja sitä kauttaa Turun koodariskeneen.

Mitä eroa on tietojenkäsittelytieteellä ja tietotekniikalla?

Konsta ojensi vastuun Miikalle: – Aika vähän. Tietotekniikka keskittyy enemmän tuotantopuoleen ja tietotekniikka alana sisältää osittain elektroniikan ja raudan puolta. Mennään hyvin konkreettisiin tietokoneen toiminnallisuuksiin. Toisaalta tietojenkäsittelytiede keskittyy enemmän algoritmiikkaan ja teoriaan. Hyvänä esimerkkinä tietojenkäsittelystä voi pitää uusia trendejä, kuten tekoälyä.

Tyypit osaavat aika paljon samoja juttuja, mutta kulttuurissa on suuria eroja.

Miten päädyitte Digitin toimintaan?

Konsta: – Minulla oli iso tekijä se, että seuraa mitä roolimallit tekee ja tekee itse samoja juttuja. He ovat pirun siistejä tyyppejä. Haluan olla kuin he. Sitten tuli haettua killan hallitukseen, enkä kadu valintojani kyllä yhtään.

Miika: – Yhteisön kannustuksen ja esikuvien kautta hallitustoiminta on pyörinyt jo vuodesta toiseen.

Entä Turun Wappuradion?

Konsta: – Kollegamme Julius Rajala on Wappuradion perustaja ja lyönyt kyseisen firman tulille. Julius kysyi, että lähdettäisiinkö perustamaan yhdistystä, kun Tampereella oli oma Wappuradio ja Turussa ei.

Miika: – Meillä oli pitkään ollut niin, että ihmiset kuuntelivat Rakkauden Wappuradiota paljon. Inspiraatio on tullut sitä kautta, että tehdään meidän näköinen setti.

Mitä odotuksia Konsta sinulla on Identiolla työskentelystä?

Identio veti puoleensa samasta syystä, kun Digit ja Wappuradio: siellä on hyviä tyyppejä.

– Miikan ja Juliuksen tuntien, halusin olla samassa firmassa töissä. Odotan, että pääsen oppimaan siistejä tekkejä ja tekemään siistejä asiakasprojekteja. Odotan myös, että pääsen vaikuttamaan idention kulttuuriin, mitä isoissa satapäisissä yrityksissä ei pääse tekemään.

Koitan antaa palautetta ja tykkään antaa omaa mielipidettä mm. markkinointiin.

Minkälaisia urahaaveita sinulla on tällä hetkellä?

– Olen tähän mennessä tehnyt softaa työkseni pari vuotta Vincitillä. Nyt Identiolla teen softakonsultointia. Tykkään tehdä sitä, mitä teen tällä hetkellä – täyspäiväisesti softaa, vaikka Identio painottaakin ettei laskutusta tarvitse tehdä 100% työajasta.

Oma urahaave olisi, että pääsisin tekemään siihen kaveriksi vielä jotain muuta. Esimerkiksi koodaava arkkitehti voisi olla aika luonteva. Myös myynti kiinnostaa sekä design ja se, miltä softa näyttää.

Onko vielä jotain mitä haluat kertoa?

– Teen Identiolla full stack -webbidevausta vähän fronttipainotuksella. Modernit web-teknologiat, kuten React, TypeScript ja AWS ovat sydäntä lähellä.

Vapaa-ajallani olen tehnyt mm. Terraformilla AWS-infraa. Se on huikean siistiä.

Minulla on ollut tosi nastaa aloittaa Identiolla. Kaikki on tosi siistiä ja asiakasprojekti on tosi kiva. Teen tällä hetkellä mainostauluja handlaavaa content management systeemiä, jota varten minulla on kotona oma testilaite. Tämä on oikeasti tosi siisti projekti.

Tervetuloa tiimiin Konsta!