Idention brändiuudistus — miten uudet nettisivumme syntyivät?

Erika Bergström30.12.2019 · 3 min

Idention uusi brändi-ilme ja nettisivut julkaistiin 16.12.2019

Idention oma graafinen suunnittelija Wille Heino aloitti tiimissämme marraskuussa. Brändiuudistuksesta oli ollut puhetta jo ennen rekrytointia ja nettisivut kaipasivat uutta ilmettä.

Marras-joulukuun vaihteessa Wille otti työkseen logon päivittämisen, jonka myötä hän jatkoi nettisivujen visuaalisen ilmeen uudistamiseen. Copywriterin näkökulmasta graafinen suunnittelija oli enemmän kuin tervetullut, sillä iso osa brändistä kietoutuu visuaaliseen puoleen — tekstin voimaa vähättelemättä.

Ulkoasu ja tekstit syntyivät pääosin Willen ja minun yhteistyönä. Koodauksesta vastasi Sami Suo-Heikki.

0

Visuaalisen ilmeen syntyminen

Aluksi kysyimme itseltämme rehellisesti, missä olimme sillä hetkellä.

Mietimme Idention asemaa, arvoja ja muita yritystä määrittäviä tekijöitä. Pohdimme, mitä Idention sen hetkinen ilme viesti muille ja mitä mielikuvia se herätti. Suhtauduimme kysyvästi kaikkeen — väreistä alkaen.

Tärkeänä pointtina kysyimme itseltämme myös: missä haluamme olla tulevaisuudessa?

Identiolla on vahva arvomaailma, jonka mukaan haluamme myös elää. Halusimme vielä kirkastaa entisestään mielikuvaa siitä, minkälainen yritys oikeasti olemme.

Keräsimme ajatuksia eri keinoin, kuten pohtimalla minkälainen Identio olisi, jos se olisi ihminen. Näin saimme brändipersoonaa paremmin esiin.

Päätimme myös heti positioida Idention nettisivut suhteessa muihin IT-firmoihin. Tiesimme, että kehitettävää löytyy, joten halusimme olla rehellisiä itsellemme. Tulemme tekemään positioinnin uudestaan nyt, kun uudet sivut on julkaistu.

Logo

Logo oli ensimmäinen asia, joka koki muodonmuutoksen. Sen haluttiin viestivän samaa fiilistä, kuin toimistolla on päivittäin. Suoraviivaisuus, tietynlainen läpinäkyvyys ja hyvä meininki olivat pointteja, jotka halusimme tuoda esiin. Logoa haettiin parin erilaisen version kautta ja lopulta se sai muodon, jossa yhdistyvät pehmeät arvot ja tehokas osaaminen.

Identio Vanha logo

Identio Valmis Asset 109 Uusi logo

Kotisivujen ulkoasu

Kun logo oli saanut muotonsa, kokeilimme vielä eri variaatioita värimaailmoista ja teimme tulkintaa eri vaihtoehtojen toimivuudesta. Nykyinen kirkas turkoosi oli lopulta paras valinta.

Halusimme erottua joukosta omalla rohkealla tyylillä ja tuoda sitä esiin vahvasti ulkoasussa. Turkoosi oli valintana epätyypillinen IT-firmalle, joka viestii myös sitä, että Identio erottuu muutenkin muista IT-alan yrityksistä.

Graafisen suunnittelun perussäännöt eivät täysin tue mustavalkoista ilmettä ja kirkasta korostusväriä. Kun tuntee tietyt säännöt, niitä voi kuitenkin lähteä koettelemaan.

Ulkoasu saatiin toimimaan hienosti ja se kuvaa osaltaan myös Idention matkaa. Teemme asiat omalla tavallamme ja olemme saaneet hommat pyörimään hienosti — joistakin ennakkoluuloista huolimatta.

Copywriting — arvojemme mukaista puhetta

Halusimme tuoda kotisivuillamme paremmin esiin sen, mitä oikeasti teemme ja mitä voimme tarjota asiakkaillemme. Lisäksi halusimme panostaa aiempaa enemmän potentiaalisiin työnhakijoihin.

Halusimme pitää tekstit yksinkertaisina, mutta samalla arvojamme henkivinä. Tavoitteenamme oli välittää, että meille jokainen työntekijä on tärkeä osa tiimiä. Lisäksi halusimme nostaa esiin arvostuksen jokaista asiakastamme kohtaan.

Ytimekkäät tekstinpätkät ja lyhyet kappaleet antoivat myös osaltaan mahdollisuuden nykyiselle visuaaliselle ilmeelle.

Pyrimme siihen, että kaikki sivuilta löytyvät visuaaliset ratkaisut ja tekstit hengittävät Identiota.

Näyttökuva 2019-12-23 kello 16.16.28

Olemme ylpeitä uudesta brändi-ilmeestämme. Jatkamme sivujemme kehittämistä edelleen, ja otamme mielellämme vastaan palautetta ja huomioita.

Idention tiimi toivottaa uuden ilmeensä myötä reipasta alkanutta vuotta 2020!


Kirjoittanut

Erika Bergström

Copywriter