Copywriterista kooditaituriksi?

Erika Bergström

20.2.2020 · 2 min

Tänään 20.2.2020 vietetään Esittele tytölle tekniikkaa -päivää.

Days of the year -sivusto kirjoittaa aiheesta näin:

Introduce A Girl To Engineering Day

Engineering is typically a male-dominated arena – but beyond simply tinkering with and repairing equipment, engineering requires a flair for creativity and intelligence which the industry often misses out on due to so few women considering the career path.

Introduce A Girl To Engineering Day is all about encouraging girls to consider a route into engineering, and inspiring a generation who might grow up to be the great innovators and problem-solvers of the next generation!

Olen työskennellyt copywriterina Identiolla nyt reilut puoli vuotta ja ymmärrän koko ajan enemmän alaan liittyviä termejä. Pystyn myös seuraamaan jo IT-maailmaan liittyviä keskusteluja – ainakin osittain. Bäkki, frontti ja full stack aukeavat käsitteinä, mutta itse koodi on minulle kuitenkin vielä koskematon ja hieman pelottavakin alue.

Siispä heitin copywriterina muille (ja ennen kaikkea itselleni) pienen haasteen. Pyysin heitä esittelemään minulle jotakin koodaukseen tai yleisesti teknologiaan liittyen.

Innokkaita opettajia oli heti useampia ja Julius lupasi mentoroida minua oman portfolion koodauksessa. Tästä tulen varmasti kertomaan myöhemmin, kunhan saamme projektin käyntiin.

Mitä opin jo tänään?

Sami istahti työpöytäni ääreen ja käski avata Flexbox Froggy -sivuston.

Flexbox Froggy on peli, joka antaa kurkistuksen CSS:n maailmaan ja flexboxien käyttöön. Se sisältää 24 tehtävää, jotka vaikeutuvat loppua kohden. Viimeisessä tehtävässä yhdistellään kaikkea aiemmin opittua.

Sami neuvoi minut alkuun ja auttoi tarvittaessa. Lopulta Flexboxit alkoivat hahmottua ja oppiminen oli oikeastaan aika hauskaa.

Flexbox froggy

Pintaraapaisu koodiin oli silmiä avaava kokemus. Alan vaihto tuskin tulee (vielä) ajankohtaiseksi, mutta tästä maailmasta haluan oppia lisää. Eikä se koodi lopulta ollutkaan niin pelottavaa.

Kuten olen aiemmin itseäni kannustanut: Koskaan ei voi olla liian kiinnostunut uusien asioiden oppimisesta.

Mahtavaa, että mentorointi ja uuden oppiminen on mahdollistettu yrityksen sisällä ja sitä on tuotu entistä enemmän osaksi kulttuuriamme.

Kohti uusia oppeja!